Žena snimila udarac munje u kamionet, meteorolozi video prozvali nevjerojatnim

Objavljeno 09.07.2022. 11:01, Kategorija Poslušajte audio/video

JEDNA žena iz SAD-a uspjela je snimiti točan trenutak u kojem je vozilo njezinog supruga, kojim je prevozio i njihovu djecu, pogodila munja. Naime, dok se u petak vraćala kući s obiteljskog odmora tijekom grmljavinske oluje u blizini St. Petersburga na Floridi, Michaelle May Whalen odlučila se okušati u fotografiranju munja. Nakon što nije uspjela uspješno fotografirati munju, prebacila se na videosnimanje, piše Washington Post.

Kamionet je kompletno spržen

Upravo u tom trenutku uspjela je snimiti nevjerojatnu stvar – suprugov kamionet u kojem je prevozio njihovu djecu snažno je pogodila munja. Djeca i suprug su na svu sreću prošli bez ikakvih ozljeda, ali je kamionet navodno kompletno ”spržen”. Meteorolozi su oduševljeni s ovom snimkom te su je proglasili najluđom, ali i najnevjerojatnijom snimkom munje iz blizine.

U snimci koju je Wahlen objavila može se čuti kako uplašeno viče  “Je li on dobro?”. Njezin muž i djeca su srećom izbjegli ozljedu jer je vozilo djelovalo kao Faradayev kavez, zatvoreni prostor u koji ne prodire elektromagnetsko polje. Struja munje obilazi metalno tijelo i izlazi na tlo.