Na FNC Armagedonu će se boriti Tomislav Sičaja iz Rame

Objavljeno 29.07.2022. 14:47, Kategorija Novosti

Jučer su u Oroslavju mladi MMA borci, bez profesionalnog iskustva, odradili vaganje. Danas od 20 sati u Sportskoj dvorani Zabok polufinalnim okršajima počinje Armagedon 3. Prijenos će biti na YT kanalu 24sata. U perolakoj su kategoriji parovi Filip Lokas i Benjamin Abazović te Robert Vrban i Demahmet Sinani. Spomenuti Vrban i Sinani nastupit će u "catchweightu" do 67,4 kg.

U lakoj kategoriji bez borbe je u finale prošao Austrijanac Abubakar Soltabiev. Ivan Šteko morao je otkazati meč. Drugi par čine Matej Žvigač i David Travnicek. U velteru su parovi Denis Kovačević i Ognjen Babić te Tomislav Sičaja i Nikola Pavlović. Sičaja je dobro poznato ime na amaterskoj MMA sceni. Radi se o borcu iz Prozor-Rame u BiH. Sičaja je dva puta osvajao amaterski FNC-ov turnir, a zbog posla se nije nikad odlučio na korak više.

"Radim kao policajac i neki put je teško uskladiti treninge s poslom. U potpunosti sam posvećen ovom, krenuo sam s bratom Ivanom (danas profesionalni borac, op. a.) trenirati u podrumu obiteljske kuće. Vidim se u MMA-u i potrudit ću se da to bude moj put. Uzeo sam godišnji kako bih bio ovdje jer mi je inače gotovo nemoguće odlaziti na natjecanja", rekao je Sičaja.

U srednjoj kategoriji parovi su Martin Batur i Selver Mahmić te David Sivonjić i Tomislav Bagarić. Mahmić je vatrogasac. Radi u smjenama od 12 sati i trenira.

"To je manja postrojba pa se ja za razliku od Tomija (Sičaje, nap. a.) lako dogovorim sa zapovjednikom što se tiče natjecanja, a imamo i na poslu vreću i prostor za trening pa, kad nismo na intervenciji, mogu i odraditi dio treninga", rekao je Mahmić.

"A kao i svi, redario sam po noćnim klubovima. Tamo zna biti svega i nije to ono što bismo trebali raditi. Amaterski sam prvak federacije u kickboxu, sad sam prešao u MMA. A u BiH nema kluba poput ATT-a da se može raditi na toj razini pa ću pokušati barem pet-šest dana na mjesec doći u Zagreb. Idu kamioni za Hrvatsku pa ću nekako s njima", objasnio je borac iz Maglaja.

Polufinalne su borbe poluprofesionalne. Finalne će biti profesionalne. Večer će začiniti dvije superborbe, profesionalne, nevezane za Armagedon. Srbin Stefan Veselinović (0-0) ide na Portugalca Leandra Gomesa (1-1) u bantam kategoriji, a Nikola Joksović (7-1), još jedan srpski borac, ide na Brazilca Carla Pratera (35-22-1) u velteru. Spektakl je zajamčen, piše 24sata.hr.