U Grudama ubijen jedan od osnivača HDZ-a '90 Velimir Bušić

Objavljeno 04.08.2022. 10:44, Kategorija Obavijesti

Velimir Bušić, jedan od osnivača HDZ-a 1990 i bivši zastupnik u Skupštini ZHŽ, jedan je od dvojice ubijenih u sinoćnjoj pucnjavi u Grudama, potvrđeno je za Klix.ba.

Bušić je bio i šef ogranka stranke u Grudama, a 2018. je napustio stranku nakon unutarstranačkih sukoba. U Hercegovini je bio poznat i kao vlasnik kompanije Velbusch koja se od 1994. godine bavi trgovinom širokog asortimana robe.

Informaciju o smrti Velimira Bušića (60) za Klix.ba je potvrdio aktualni predsjednik Devedesetke Ilija Cvitanović.

"Nažalost, točna je informacija. Velimir Bušić je bio dobar čovjek i ovim putem želim izraziti sućut njegovoj obitelji", rekao je Cvitanović.

Do pucnjave i smrti dvije osobe je došlo sinoć dva sata iza ponoći tijekom proslave povodom dana sv. Stjepana kada je jedna osoba, koja je sjedila u lokalnom kafiću s društvom, otišla kući po pušku, a pri povratku otvorila vatru te usmrtila dvije osobe, a dvije ranila. Jedna osoba je zadobila lakše povrede, dok je drugoj amputirana noga u SKB Mostar.

Pored Velimira Bušića ubijen je i 34-godišnji Mate Grizelj.

Prema neslužbenim informacijama svi koji su sinoć bili u kafiću su susjedi i prijatelji, a zašto je došlo do pucnjave i koji je bio povod za svađu za sada nije poznato.Klix.ba