Zatražen pritvor dvostrukom ubojici iz Gruda Jozi Jasaku

Objavljeno 05.08.2022. 16:23, Kategorija Novosti

Županijskom sudu Široki Brijeg podnesen je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenog dana 5.8.2022. godine nakon što je donesen nalog o provođenju istrage i ispitan osumnjičeni J.J. (1972.) u službenim prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

Razlozi za određivanje pritvora su: opasnost od bijega, bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na te svjedoke, postojanja opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti kazneno djelo kojim prijeti i to kazneno djelo Ubojstva iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, a za koje se kazneno djelo može izreći kazna zatvora najmanje pet godine, zbog posebno teškog počinjenog kaznenog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog toga što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda s obzirom na sve okolnosti počinjenja kaznenog djela, otkrila je Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg.

Podsjetimo, načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, dan 6. kolovoza 2022. godine proglasio je Danom žalosti na području općine Grude, povodom okrutnog ubojstva Velimira Bušića i Mate Grizelja.

Do pucnjave je došlo nakon što je na tradicionalnom seoskom derneku, koji se održavao povodom proslave sv. Stjepana, u župi Gorica-Sovići, došlo do svađe u kafiću ”Zmaj” nakon čega je muškarac iz kalašnjikova pucao po masi ljudi koji su se nalazili ispred kafića.

pucnjavi je dvoje stradalo, a dvije osobe su ranjene.