Preminuo razbojnik kojega je kod Cazina ranila žena kojoj je pokušao opljačkati kuću

Objavljeno 10.08.2022. 10:15, Kategorija Novosti

Nejad Majetić, jedan od razbojnika koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak, 27. srpnja, upali u kuću obitelji Memić kod Cazina preminuo je zbog rana zadobivenih nakon što ga je upucala Hajrija Memić u pokušaju suprotstavljanja razbojnicima.

Majetić je zajedno s Amirom Porčićem i još jednom osobom upao u kuću Memića, a onda su Sakiba onesvijestili i vezali, da bi im se potom suprotstavila Sakibova supruga Hajrija.

Ona je iz pištolja upucala Majetića koji je nakon više provedenih dana u induciranoj komi preminuo jučer u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Podsjetimo, razbojnici su prvo napali Sakiba. Kako je ranije za portal Avaza ispričao, tukli su ga deset minuta. Branio se koliko je mogao, sve dok nisu izvadili palice i pištolje.

Razbili su mu glavu, a onda su otišli na kat do Hajrije, kojoj su stavili pištolj na glavu i prijetili da će je ubiti.

Ona je nekako uspjela izvući pištolj te je pucala je i ranila jednu osobu. Majetić je u teškom stanju prebačen u Kantonalnu bolnicu Bihać, gdje je jučer podlegao ozljedama.

Iza Nejada ostali su supruga Adisa, sin Ajan i kćer Neja. Dženaza namaz će se obaviti u četvrtak kod džamije Majetići, piše Dnevni avaz.