BLIŽE SE IZBORI Političari otvaraju sve čega se sjete

Objavljeno 07.09.2022. 08:26, Kategorija Poslušajte audio/video

liže se listopadski izbori u Bosni i Hercegovini, koji su do sada bili uglavnom obilježeni pričom oko promjena Izbornog zakona, pa se političari uključuju u promotivnu utrku.

Dok se u Sarajevu to rješava posjetom turskog predsjednika Erdogana, u manjim sredinama to se radi na druge, skromnije načine.

Tako su jučer u Živinicama svečanim presijecanjem vrpce i uz mnoštvo balona, onako svečarski, otvorili lift. Gradonačelnik Samir Kamenjaković, direktor Doma zdravlja Hidajet Rahimić, te predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić ponosno su upriličili otvaranje lifta.

zivinice-otvaranje-lifta.jpg

Načelnica Jezera Snežena Ružičić poručila je da se već godinama bori da Jezero dobije bankomat te da je već pet godina slala molbe svim bankama u okruženju, što ranije nije pronalazilo razumijevanje.

"Bankomat će biti od velikog značaja za cjelokupno stanovništvo općine Jezero, pogotovo za stariju populacijujer će na lakši i jednostavniji način moći da podignu svoj novac", napisala je na Facebooku Ružičić, piše Crna- Hronika.

Građani BiH tijekom godina navikli su na razne "svečanosti" povodom i više nego bizarnih događaja. U rujnu 2018. godine svečano je otvoren prvi sloj asfalta dionice lokalne ceste Breza – Prhinje. U listopadu 2020. godine u Kaknju je upriličeno svečano puštanje u funkciju namjenskog kontejnera za elektronski otpad.

e-kontejner-kakanj.jpg

Predizborna kampanja u BiH tek je počela pa će svečanih otvaranja biti još. Ako besposlen pop jariće krsti, bezidejni političari i liftove otvaraju. Dok im netko ne otvori izlazna vrata.

 hercegovina.info