Pregled tjedna

Objavljeno 12.09.2022. 12:44, Kategorija Poslušajte audio/video

Rijeka hodočasnika se i ove godine slila  u svetište Gospe Ramske na  Šćitu, kako bi zahvalili Blaženoj Djevici Mariji za njezin zagovor te molili za svoje potrebe. Svečano koncelebrirano misno slavlje pred nekoliko tisuća vjernika  u samostanskom perivoju predvodio je fra Mario Knezović, župnik iz Kočerina.

Svečana sjednica povodom Dana općine Prozor - Rama održana je u Domu kulture u Prozoru uz nazočnost uzvanika iz društveno-političkog života. Svi prisutni mogli su pogledati film o općini Prozor – Rami i realizaciji brojnih projekta kojima se želi poboljšati život svih stanovnika.

Narodna knjižnica Rama u suradnji s Općinom Prozor – Rama organizirali su natječaj za najbolji literarni rad na temu „Rama je čaša povijesti puna“ na kojemu je pobijedila Ankica Šarčević te je njezin rad,pročitan na  svečanoj  sjednici.

Brončani kip „Ramski Gastarbeiter“ djelo kipara Petra Dolića svečano je otkriven  na križanju Ulice kralja Tomislava i Splitske ulice.

U župi Rama Šćit fra Julijan Madžar, župni vikar, krstio je Luku, deseto dijete u obitelji Ante i Mare Tomić iz Jaklića.

HVIDR-a Mostar pobjednik je tradicionalnog noćnog turnira povodom Dana općine Prozor-Rama. U finalnoj utakmici svladali su ekipu Caffe bar Miami rezultatom 8:4.

Pregled tjedna