Potpisani Ugovori po projektu Revitalizacija voćnjaka  u Rami

Objavljeno 20.09.2022. 17:40, Kategorija Poslušajte audio/video

Općina Prozor-Rama, nadaleko poznata po uzgoju šljiva,  već nekoliko godina radi na revitalizaciji voćnjaka- dodjeljujući  poticaje poljoprivrednoj proizvodnji, podizanjem  nasada šljive .

Kako je za Radio Ramu kazao Stipo Čuljak , šef Odsjeka za razvoj, poduzetništvo,obrt, poljoprivredu i turizam podrška poljoprivrednoj proizvodnji, podizanje nasada šljive, kroz projekt Revitalizacija voćnjaka dodjeljivat će se poljoprivrednim proizvođačima u sadnom materijalu na području općine Prozor-Rama, koji su  ispunili  uvjete i to za podizanje nasada od 0,1 do 0,2 ha.

Po njegovim riječima  Općina Prozor Rama  sredinom lipnja provela je Javni poziv za odabir korisnika za revitalizaciju voćnjaka šljive na području općine Prozor-Rama za sadnju 2022. godine, na koji se prijavilo 66 poljoprivrednika i svi su ispunili uvjete poziva.  Dodao je da će se podijeliti 5435 sadnica ,a ukupna površina koja se planira zasaditi za jesenju sadnju 2022. godine je 11 ha.

Poslušajte razgovor sa Stipom Čuljkom

Prvog dana sajma korisnici su potpisali Ugovore,a  realizacija Projekta će biti preko Ekološke udruge poljoprivrednih i prehrambenih proizvođača Eko plod. Na sajmu je proglašen i najbolji voćnjak nasada šljive,a nagrada je otišla u ruke  Šimuna Nikolića iz Rumboka.