Crveni križ Prozor-Rama nastavlja s projektom "Mladi u službi starih osoba"

Objavljeno 22.09.2022. 12:11, Kategorija Novosti

Realizacija projekta „Mladi u službi starih osoba“ ima za cilj povećanje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba širenjem i pružanjem socijalnih usluga u lokalnoj zajednici za njihovu bolju socijalnu uključenost. Provode se aktivnosti koje obuhvaćaju čišćenje kuće, odlazak u nabavku namirnica, pratnja kod liječnika, pomoć u pripremi obroka, njega bolesnika te druženje s korisnicima.

Time se omogućava veća socijalna uključenost starijih i nemoćnih osoba te povećana kvaliteta života i aktivnog starenja. Od početka projekta do danas pruženo je 87 usluga.

Projekt se realizira kroz Regionalni program lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji financira Europska Unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), projekt „Mladi u službi starih osoba“ sufinancira Općina Prozor-Rama.

crveni_kriz_prozor-rama_obilazak_starih_3.jpegcrveni_kriz_prozor-rama_obilazak_starih.jpegcrveni_kriz_prozor-rama_obilazak_starih_2.jpegcrveni_kriz_prozor-rama_obilazak_starih_4.jpegcrveni_kriz_prozor-rama_obilazak_starih__1.jpeg