Pogledajte šta se nalazi u paketima koje je Vlada FBiH spremila za socijalno ugrožene

Objavljeno 27.09.2022. 17:51, Kategorija Poslušajte audio/video

Na području Tuzle u ponedjeljak je počela podjela prehrambenih paketa za socijalno ugrožene građane, a koje je osigurala Federalna direkcija robnih rezervi, na zahtjev Vlade Federacije BiH. Pravo na ovu vrstu pomoći u Tuzli ima više od tisuću građana.

Paketi su podijeljeni na tri kategorije – po broju članova domaćinstva. Od toga ovisi i veličina paketa, javlja RTV Slon.

Prva kategorija su domaćinstva s tri člana, druga do pet članova, a treća pet i više.

I KATEGORIJA:
20 kg brašna, 4 litra ulja, 6 komada mesnog nareska, 6 komada konzervirane ribe, 10 komada pileće paštete, 1 kg soli, 4 kg šećera.

II KATEGORIJA:
30 kg brašna, 4 litra ulja, 8 komada mesnog nareska, 8 komada konzervirane ribe, 12 komada pileće paštete, 1 kg soli, 4 kg šećera, detrdžent od 3 kg.

III KATEGORIJA:
40 kg brašna, 6 litara ulja, 14 komada mesnog nareska, 14 komada konzervirane ribe, 16 komada pileće paštete, 1 kg soli, 6 kg šećera i pakovanje detrdženta od 3 kg.

Iz Direkcije robnih rezervi priopćeno je da će u prvom krugu pomoć dobiti 17.000 osoba u FBiH, a da će iste pakete dobiti u studenom. Podsjetimo, iz Vlade FBiH su u najavi rekli da će paketi pomoći biti u vrijednosti od 500 KM.

Vremenska prognoza
Pretraga

Marketing